المقادير : 
فخدة ضان تزن حوالى 2 كيلو _ راس ثوم صغيره _ نصف كيلو فاصوليا بيضاء مسلوقه 
ورق لوره _ ملح_ فلفل _ جوزة الطيب _1 بصله مبشوره _ معلقة كبيره بقدونس _2 ملعقة سمنه 
الطريقه :
1_ تزال قطع الجيلاتينية الزائده فى الفخده باحتراس لانها تغير طعم الرستو 
ثم تنظف بدعكها جيدا بقطعة قماش مبللة بالماء البارد ومعصوره جيدا 
2_ تدعك الفخده دعكا جيدا بالسمن من جميع جهاتها ثم ترش بالملح والفلفل
والبهار وجوزة الطيب وتغرز بفصوص الثوم
3_ توضع فى حله او صينيه وتغطى بالغطاء وتزج فى فرن متوسط الحراره 
مع فتح الفرن كل نصف ساعه لتقليبها على وجهيها وتغطية الفخده بالمسلى
الموجوده فى اناء النضج 
4_ عند قرب النضج ( بعد حوالى ساعه ونصف ) يضاف اليها الفاصوليا 
والبصل المبشور وتترك فى الفرن حتى تمام النضج 
5_ توضع الفخده على فرشه من الفاصوليا الناضجه وقليل من البقدونس 
المفرى وتلف عظمة الفخده بورقه مشرشره